Manglende eller for lidt søvn i en længere periode er ofte en overbelastningsreaktion i forbindelse med stress eller kriser. Vi kan i kortere perioder godt tåle at leve med mindre søvn. Men at få frarøvet vores søvn over længere tid, går ud over vores kognitive funktioner, mentale og fysiske trivsel. En kædereaktion sætter ind, hvor det bliver svært at tænke klart, vi bliver overfølsomme og grådlabile og mangler overskud til at være fysisk aktive. Det kan være svært at få brudt den onde cirkel, da frygten for ikke at kunne sove også spiller ind og dermed forstærker det dårlige søvnmønster.

For dem som har søvnproblemer, kan symptomerne være forskellige. Nogle kan ikke falde i søvn, når de går i seng og andre vågner efter få timers søvn og kan ikke falde i søvn igen. Andre sover mange timer, men føler sig alligevel ikke udhvilede.

Gennem hypnose og NLP-teknikker er det muligt for dig at tilegne dig nogle konstruktive strategier. Ikke kun i forhold til gode søvnvaner, men også mentale strategier der hjælper dig til ikke at lade dig opsluge af tankemylder. Hypnose og teknikker til selvhypnose kan hjælpe dig til at genfinde ro og tillid til, at du igen sover trygt og godt. 

Klinik for hypnoterapi